Από 23 Νοεμβρίου οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα των 12.700 θέσεων

  • από

Από 23 Νοεμβρίου 2015 μέχρι 30 Νοεμβρίου, θα γίνονται οι σχετικές αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης μέσα στο 2015 και για νέους ανθρώπους που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Ενώ για όσους ίδρυσαν επιχείρηση την τελευταία διετία ή προσέλαβαν προσωπικό μέσα στο 2015 στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νότιου Αιγαίου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 1η Δεκεμβρίου μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2016.

Αφορά την αναδρομική πρόσληψη εργαζομένων από επιχειρήσεις από την αρχή του 2015 μέχρι και τον Αύγουστο με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που δημιούργησαν θέσεις εποχιακής απασχόλησης.

Ο υφυπουργός οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίσης δήλωσε ότι με αυτό το πρόγραμμα ”ανοίγει η αυλαία” του νέου ΕΣΠΑ με βασικό στόχο την ενίσχυση νέων ανθρώπων που άνοιξαν επιχειρήσεις τα δυο τελευταία χρόνια και προχώρησαν παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες σε αύξηση της απασχόλησης.

Η συγκεκριμένη δράση, σύμφωνα με τον κύριο υφυπουργό, εισάγει στοιχεία καινοτομίας τα οποία είναι η επιβράβευση των επιχειρήσεων που ενίσχυσαν την απασχόληση για μόνιμες θέσεις. Υπάρχει απλοποιημένο σύστημα δήλωσης συμμετοχής και μόνον όσοι επιλέγονται για ένταξη θα στείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά η μείωση της γραφειοκρατίας θα συνοδεύεται από αυστηρό έλεγχο σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού.

Εκτός από το μισθολογικό κόστος, με το νέο πρόγραμμα, καλύπτεται αναδρομικά και το κόστος των λειτουργικών δαπανών όπως τα ενοίκια της επιχείρησης, κτλ.

Η πρόεδρος του ΟΑΕΔ κυρία Καραμεσίνη ανέφερε από την πλευρά της ότι η δράση αφορά όσους ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων το ΟΑΕΔ έξι μήνες πριν την πρόσληψη ή την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η επιχορήγηση είναι για 11 μήνες.

Διαβάστε εδώ την σχετική πρόταση για Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες: oaed.gr

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *