Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση για τις τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

 • από

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό δύναται να επιχορηγηθούν  με ποσά από 15.000€ έως 150.000€ μέσω του προγράμματος ”Ενίσχυση Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων” στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Η χρηματοδότηση που παρέχεται καλύπτει το 40% των επιλέξιμων δαπανών και προσαυξάνεται κατά 10% φτάνοντας το 50% στην περίπτωση πρόσληψης νέου προσωπικού. Ο Προϋπολογισμός για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας & Θράκης, Ιόνια νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη, ανέρχεται σε 23.044.000 €.

Ενδεικτικά, η δράση αφορά:

Ξενοδοχειακά καταλύματα, υπηρεσίες μεταφοράς πελατών, rent car, κάμπινγκ, υπηρεσίες κράτησης για καταλύματα, κρουαζιέρες, οργανωμένα πακέτα ταξιδίου, υπηρεσίες ξεναγών, πακέτα αναψυχής, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, κτλ.

Οι επιλέξιμες δαπάνες για επιχορήγηση αφορούν:

 • Εκσυγχρονισμό κτιρίων, περιβάλλοντα χώρου, δυνατότητα αγοράς εξοπλισμού και εγκαταστάσεων προστασίας του περιβάλλοντος, εξοικονόμησης ενέργειας και ύδατος.

 Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα, κυρίως στις επιχειρήσεις που παρέχουν φιλοξενία, να εξασφαλίσουν σημαντική μείωση στο λειτουργικό τους κόστος, με σεβασμό στο περιβάλλον.

 • Δαπάνες προβολής – προώθησης

Είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις  συμμετοχή τους σε επαγγελματικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο με σκοπό την αναγνώριση των παρεχομένων υπηρεσιών τους.

 • Ανάπτυξη & Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας & περιβαλλοντικής διαχείρισης.
 • Αυτοκινούμενα μεταφορικά μέσα, σκάφη θαλάσσης χωρίς πλήρωμα και ποδηλάτων κάθε μορφής που προορίζονται προς εκμίσθωση ως εξοπλισμός επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις σχετικές δραστηριότητες.
 • Μεταφορικά Μέσα επαγγελματικής χρήσης, είτε μικτής/πολλαπλής χρήσης, τουλάχιστον εννέα (9) θέσεων.
 • Μισθολογικό κόστος εργαζομένων (υφιστάμενου ή και νέου προσωπικού)

Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες ΜΟΝΟ εφόσον πραγματοποιηθούν μετά τις 11.02.2016

Μια ορθολογική διαχείριση των χρηματοδοτήσεων από τις επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με ένα άριστο επιχειρηματικό, θα εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις που οδηγούν στην επιτυχία τους.

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής

 • Σε επιχειρήσεις με τρείς ή περισσότερες χρήσεις, απαιτείται η επιχείρηση να απασχολεί κατά μ.ο. την τριετία 2013-2015 τουλάχιστον μισή (0,5) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.
 • Σε επιχειρήσεις με δύο χρήσεις απαιτείται, κατά μ.ο. την διετία 2014-2015 τουλάχιστον μισή (0,5) ΕΜΕ μισθωτής εργασίας.
 • Σε περίπτωση που η επιχείρηση έχει λάβει ενίσχυση από προηγούμενο πρόγραμμα θα πρέπει, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης από αυτή την δράση, να μην υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ  μέσα στην τριετία (τρέχον ημερολογιακό έτος και τα δύο προηγούμενα έτη).

Χρόνος και τόπος υποβολής των αιτήσεων:

 • Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα),www.ependyseis.gr.
 • Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής θα είναι στις 29.03.2016 και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις17.05.2016.
 • Δεν τίθεται θέμα προτεραιότητας κατάθεσης των φακέλων καθώς η αξιολόγηση θα ξεκινήσει μετά τις 17.05.2016.
 • Οι επιχειρήσεις που θα αξιολογηθούν θετικά στη δράση θα ενημερωθούν για τον ακριβή χρόνο και τόπο αποστολής/παραλαβής του φυσικού φακέλου που θα περιλαμβάνει τα δικαιολογητικά.

Η Ομάδα του Κοινωνικού Επιχειρείν Κρήτης αναλαμβάνει την όλη διαδικασία για υποβολή αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα και παρέχει καθημερινά ενημέρωση  στους ενδιαφερόμενους οι οποίοι μπορούν να επικοινωνήσουν για ραντεβού στα τηλ. 2810334877, κιν 6976463051 ή με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση  info@kekritis.gr   

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *