Η Περιφέρεια Κρήτης διεκδικεί 1,5 δις ευρώ για την επόμενη πενταετία

  • από

ΕΣΠΑ 2014 - 2020

Η Περιφέρεια Κρήτης κατά την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου με τη συνεργασία Δήμων και Υπηρεσιών που θα συμβάλουν στην απασχόληση και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κρήτης, διεκδικεί 1,5 δις ευρώ για έργα. 

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση νέων προσκλήσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» που οργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης με την διαχειριστική αρχή στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο ΠΕΠ Κρήτης που ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2015 επεσήμανε ότι «κλείνουμε με επιτυχία το Πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013 με ένα προϋπολογισμό 480 εκ. ευρώ και την εκτέλεση 500 έργων σε όλο το νησί. Ξεκινούμε με αισιοδοξία την νέα Περίοδο που υπάρχουν πόροι από το Περιφερειακό Πρόγραμμα 460 εκ. ευρώ αλλά ο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε πόρους 1,5 δις ευρώ για την Κρήτη για τα επόμενα πέντε χρόνια»

Παράλληλα ο Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, την Διαχειριστική Αρχή αλλά και τους εμπλεκόμενους φορείς που υλοποίησαν το σημαντικό αυτό πρόγραμμα. «Επίσης ζητάμε την συνεργασία, βοήθεια των δημάρχων για την νέα Προγραμματική Περίοδο που αλλάζει «φιλοσοφία» υλοποίησης. Μόνο με την συνεργασία όλων μας μπορούμε να πετυχαίνουμε το στόχο που θα δώσει την ανάπτυξη, την απασχόληση την κοινωνική συνοχή, την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Το φετινό χρόνο κλείνουμε με πληρωμές 100 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ποσό αν αναλογιστούμε για πόσο χρονικό διάστημα δεν γίνονταν πληρωμές, είχαν σταματήσει πολλοί ανάδοχοι να δουλεύουν όμως με την πίεση , την δική μας παρότρυνση ότι τα χρήματα θα δοθούν και με την διαβεβαίωση του Υπουργού κ. Σταθάκη η κατάσταση ομαλοποιήθηκε».

Διαβάστε περισσότερα στο epixeiro.gr

 

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *