Νεοφυής Επιχειρηματικότητα

  • από

startup-glossary

Οι Start Up επιχειρήσεις είναι επιχειρήσεις με καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις οι οποίες απευθύνονται σε ένα μεγάλο κοινό και στοχεύουν σε γρήγορη ανάπτυξη.

Υπηρεσίες προς Start Up επιχειρήσεις:

Ένα μέρος της δράσης του Κοινωνικού Επιχειρείν Κρήτης εστιάζεται στην υποστήριξη των Start Up επιχειρήσεων με ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών καθ’ όλην τη διάρκεια της επιχειρηματικής τους λειτουργίας.

Στο πρώτο στάδιο αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό επιχειρηματικών ιδεών με σκοπό τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων. Αρχικά εντοπίζουμε καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις με βάση τις ανάγκες ενός κοινωνικού συνόλου αποτελούμενο από ιδιώτες και από επιχειρήσεις. Ο στόχος είναι η αναζήτηση πρωτότυπων τρόπων για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση όλων αυτών των αναγκών.  Στη συνέχεια προσαρμόζουμε όλες αυτές τις καινοτομίες σε Start Up επιχειρηματικά project για το στήσιμο επιχείρησης.

Αφού στηθεί με επιτυχία μια start up επιχείρηση, η ομάδα μας βρίσκεται συνεχώς το πλευρό της παρακολουθώντας τη λειτουργία της. Με απόλυτη υπευθυνότητα παρέχει στην επιχείρηση συμβουλευτικές υπηρεσίες με σκοπό την ένταξη τους σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης.

Η Συμβουλευτική υποστήριξη της ομάδας μας δεν περιορίζεται μόνο στα θέματα χρηματοδότησης των  start Up επιχειρήσεων αλλά περιλαμβάνει και μια σειρά από άλλες υπηρεσίες οι οποίες είναι αναγκαίες για τη λειτουργίας τους. Αυτές είναι:

Υπηρεσίες  Marketing – Διαφημιστική Προβολή και προωθητικές ενέργειες μέσω των  social media με σκοπό την δημιουργία δικτύου για την προώθηση της επιχειρηματικής τους δράσης δημιουργώντας τους παράλληλα και έναν χαρακτήρα εξωστρέφειας.

 

Λογιστικές και Φοροτεχνικές Υπηρεσίες με την τήρηση των λογιστικών βιβλίων, τις δηλώσεις ΦΠΑ και εισοδήματος, τις καταστάσεις μισθοδοσίας προσωπικού και την υποβολή των ΑΠΔ, επεκτάσεις, μετατροπές και κάθε άλλη εργασία οικονομικής διαχείρισης.

Όλες οι υπηρεσίες του Επιχειρηματικού Κέντρου Κρήτης απευθύνονται και σε Start Up επιχειρήσεις με απόλυτη συνέπεια και υπευθυνότητα.

Χρηματοδότηση  Start Up επιχειρήσεων:

Στο ΕΣΠΑ περιλαμβάνονται προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρηματικών δράσεων Start Up επιχειρήσεων και όσες χαρακτηρίζονται από στοιχεία εξωστρέφειας  προβλέπεται συγχρηματοδότηση από το  Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πηγές Χρηματοδότησης για τις Start Up επιχειρήσεις μπορούμε να αναζητήσουμε και σε όλα τα Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα Χρηματοδότησης.

Άλλοι τρόποι χρηματοδότησης επιχειρηματικών ιδεών για start up επιχειρήσεις είναι μέσω του θεσμού  crowd funding που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με την πλατφόρμα  WinnersFund και τα Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών  Venture Capital.

Σχετική Νομοθεσία για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας:

Ν.2992/2002 (ΦΕΚ Α’ 54 20.3.2002)

Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα χρηματοδότησης από το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας το οποίο διαχειρίζεται και χρηματοδοτεί ο όμιλος  Libra Group  βραβεύοντας κάθε χρόνο έναν έως πέντε νικητές παρέχοντας τους όλους τους απαιτούμενους πόρους προκειμένου να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Στο πρόγραμμα του βραβείου συμμετέχουν παρέχοντας την στήριξη τους και πολλές άλλες ελληνικές αλλά και ξένες εταιρείες.

 

Διαδικτυακές πηγές ενημέρωσης:

Start Up Greece

Hellenic Start Up Association

Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *