Ξεκινούν τα επιδοτούμενα προγράμματα του Νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020

  • από

Επιδοτούμενα Προγράμματα ΕΣΠΑ

Μετά από ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε το Σύστημα Διαχείριση & Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του Νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Η Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών ενέκρινε το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου διατυπώνοντας θετική γνώμη την οποία υπέβαλε στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ και ανοίγει έτσι η δυνατότητα στην Ελλάδα να υποβάλει αιτήματα πληρωμής προς την ΕΕ από τα προγράμματα του Νέου ΕΣΠΑ εντός του 2015 και να εισρεύσουν έτσι  στη χώρα επιπλέον χρηματικοί πόροι οι οποίοι θα συμβάλουν στην προώθηση της ανάπτυξης.

Εντός των ημερών αναμένεται να πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή του Ενδιάμεσου Φορέα που θα αναλάβει την διαχείριση των τεσσάρων προγραμμάτων του Νέου ΕΣΠΑ που έχουν προ δημοσιευτεί.

Η προκήρυξη των προσκλήσεων για τις τέσσερις αυτές δράσεις δεν εξαρτάται από τον Ενδιάμεσο Φορέα που θα επιλεχτεί και θα μπορούσαν να προκηρυχτούν παράλληλα.

Έτσι λοιπόν αρχίζει η ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ με κύριο σκοπό την τόνωση της απασχόλησης δίνοντας κυρίως έμφαση στην καινοτομία για την δημιουργία προϋποθέσεων οι οποίες θα δώσουν αναπτυξιακές προοπτικές στη χώρα.

Οι δράσεις για τις οποίες αναμένεται να δημοσιευτούν προκηρύξεις είναι:

Η Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης  για την ενίσχυση πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευση διαφόρων ειδικοτήτων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πρόγραμμα Νεοφυής Επιχειρηματικότητα για την ενίσχυση νεοφυών επιχειρήσεων (startup) από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το πρόγραμμα Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές πάλι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πρόγραμμα για την Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους του ίδιου Επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικόητα – Καινοτομία  (ΕΠΑνεΚ) του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί μας.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *