Χρηματοδότηση του Franchise από τα προγράμματα ΕΣΠΑ

  • από

franchise

Μέχρι τώρα υπήρχε αποκλεισμός στα δίκτυα Franchise για λήψη χρηματοδότησης από κοινοτικούς πόρους. Σύμφωνα με πληροφορίες της  ”Ν” Ο Σύνδεσμος Franchise Ελλάδος (ΣFΕ) με μια σειρά επαφών που είχε με κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να καταφέρει να πάρει το πράσινο φως για την άρση του περιορισμού ως μη επιλέξιμης της  δικαιόχρησης στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Η διοίκηση του ΣFE παρουσίασε σοβαρά επιχειρήματα για μια πιο δίκαιη αντιμετώπιση του κλάδου, σε συνδυασμό με τη θετική συνεισφορά του στην οικονομία, στην ανάπτυξη και την απασχόληση. Φαίνεται ότι έπεισαν τους ιθύνοντες να υιοθετήσουν για τις εταιρείες franchise πρακτικές αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Διαφορετικά θα ήταν άδικο κάτι τέτοιο για τον κλάδο.

Με το ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 2014-2020, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ”Ν” αναμένεται να προβλέπονται τροποποιήσεις ειδικά για τις επιχειρήσεις franchise, ώστε αυτές να έχουν τη δυνατότητα να επιδοτηθούν για επενδύσεις που αφορούν, π.χ., αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού, υποδομές, τεχνολογική αναβάθμιση κ.ά.

Προφανώς θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την χρηματοδότηση αλλά και η πρόταση του ΣFE εξαρχής ήταν να ισχύει για τα δίκτυα franchise ό,τι ισχύει και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, με εξαίρεση τις περιπτώσεις στις οποίες η μητρική εταιρεία συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της επιχείρησης που αιτείται ενίσχυσης.

Διαβάστε περισσότερα στο naftemporiki.gr

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *